Chronische vermoeidheid

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van chronische vermoeidheid, temeer omdat ik hierin eveneens ervaringsdeskundig ben. Ik kan je dus vanuit eigen ervaring én vanuit mijn deskundigheid als psycholoog verder helpen hierin. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het behandelen van burnout en stress klachten.

Zoals ik al aangaf ligt bij mij de focus niet alleen op de mentale gezondheid. Ik besteed in mijn behandelingen ook aandacht aan je lichamelijke gesteldheid. Zo kijken we naar je bewegingspatroon, je voeding en eventuele lichamelijke klachten. Ik heb korte lijnen met andere hulpverleners zodat we, indien nodig, ook gebruik kunnen maken van hun expertise. Te denken valt aan acupunctuur, massagetherapie en voedingsdeskundigen.

Energetische therapie

Als psycholoog werk ik vanuit wetenschappelijk onderbouwde behandelingsmethoden. Echter voor mij als persoon is energetische therapie een zeer waardevolle aanvulling in behandeling. Ik ben hierin ook uitgebreid geschoold.

Wat is het?

Alles is energie. Dat is een natuurkundige wet. Onze persoonlijke energie trilt op een bepaalde frequentie. Allemaal op eigen unieke frequentie, denk aan de radiozenders. Sommige frequenties zitten dicht bij elkaar. Zo zijn er radiozenders die min of meer dezelfde muziek draaien. In het dagelijks leven zul je mensen op wiens frequentie jij ook “trilt” als prettig ervaren. Intuïtief weet je dat je met deze persoon op zult kunnen schieten. Op het moment dat je slecht in je vel zit, ziek bent, of veel stress ervaart, verandert je frequentie als het ware. Door middel van healing of TM healing kun je deze frequenties als het ware weer herstellen en de weg naar jezelf (je eigen frequentie) terug vinden.
Door middel van energetische therapie geef ik je zelf genezend vermogen een boost. In wezen doe jij (in samenwerking met je lijf) het werk dus zelf. Voorop staat een groot Hallo voor wie jij wezenlijk bent.

Wat is energetische therapie niet?

  • Magie/tovenarij
  • Zweverig gedoe
  • Iemand die iets bij jou doet/veranderd
  • Een wondermiddel of vervanging voor medische behandeling

Relatietherapie

Samen en toch alleen. Zo kan het soms voelen in je relatie. Je kunt elkaar niet echt meer bereiken en je raakt verstrikt in je eigen patronen of ineffectieve communicatie. Hoewel je graag anders wilt, lukt het niet om de verbinding met elkaar weer te herstellen en je voelt je steeds verder van je partner afdrijven. Dan kan relatietherapie zinvol zijn.

Ik help jullie om de knelpunten in je relatie te onderzoeken én te ontwarren. Uiteraard zonder oordeel. We maken ruimte om elkaar te zien en accepteren zoals je bent. Daarin mag je het ook oneens zijn met elkaar. Vanuit hier kunnen we de knelpunten gaan ontwarren en leer je op een effectieve manier te communiceren over je gedachten, emoties en behoeften. Het doel van therapie is niet per definitie om samen te blijven. Soms kom je er tijdens therapie achter dat je toch niet bij elkaar past en dat uit elkaar gaan de best passende oplossing is. Therapie helpt je dan om inzichten en handvatten te krijgen voor de toekomst én om respectvol met elkaar om te blijven gaan.

Wat wordt er verwacht van jullie

Zoals in elke therapie moeten jullie beide gemotiveerd zijn om aan je relatie te werken en naar je eigen aandeel te kijken. Met mildheid zowel naar jezelf als de ander. Dat kan misschien moeilijk voelen, maar daar help ik jullie graag bij. Zodat jullie liefde weer kan gaan stromen en je weer echt samen kunt zijn.