Voor mij is 2017 een bewogen jaar geweest. Zo ben ik begonnen aan de opleiding TransMedium Healing (TM ) bij Essentiecoaching. Ik weet nog dat er gezegd werd dat TM op alle lagen doorwerkt en dat je kunt gaan merken dat er veel veranderd in je persoonlijke leven. Ik ben zelf redelijk sceptisch en leef vaak vanuit het principe: eerst zien, dan geloven. Maar geloof mij, er IS veel veranderd.

Tjonge, had ik dit geweten… hmm dan was ik er zeker nog aan begonnen. Maar leuk was het niet altijd. Ik heb opgelopen jaar veel losgelaten. Een vaste baan, financiële zekerheid, verwachtingen ten aanzien van opgroeiende kinderen en ten aanzien van mezelf. En loslaten doet meestal ook een beetje pijn. Bewust of gedwongen afscheid nemen; het gevoel kan hetzelfde zijn. En het is spannend. Want je weet nooit wat je ervoor terug krijgt. Maar heet dat niet leven? Risico’s nemen, durven loslaten en in vertrouwen verder gaan?

Ja, hoor ik je zeggen, mooie zinnen maar in vertrouwen verder gaan? Ik weet niet. Nee, ik ook niet. Maar dat vertrouwen en vooral ruimte voor mij ontstond ook! En laat ik dat nu net nodig hebben om stappen in mijn ontwikkeling te kunnen zetten. Om steeds meer Esther te worden en steeds meer te doen, waar IK blij van word.

Vind mijn omgeving overigens niet altijd leuk hoor. Want in 2017 heb ik ook conflicten gekend. Meer dan in andere jaren. Is dat erg? Nee, soms wel vervelend of verdrietig. Maar hierdoor voel ik dat ik steeds een betere versie van mezelf aan het worden ben. En daar moet omgeving ook aan wennen. Dat mag.

Vol vertrouwen ga ik op naar 2018. En ik ga dingen anders doen. Zo verander ik de naam van mijn praktijk. Puur in Balans coaching vind ik een leuke naam, maar hij dekt niet meer de lading. Bovendien ben IK niet zichtbaar in deze naam. Dus vanaf 1 januari ga ik verder onder de naam: Esther Assink- coach voor zorgprofessionals. Ik leg daarmee dus ook nadrukkelijk de focus op de zorgprofessional. Want specifiek daar heb ik meerwaarde te bieden.

Dit ga ik ook doen vanaf een nieuwe locatie. Niet meer vanaf de Klomp 120-101, maar vanaf de Voortsweg 204 te Enschede. Ik maak daar deel uit van het Centrum voor Alternatieve Geneeskunde. Een mooi én professioneel geheel van (alternatieve) zorgaanbieders. Ik kijk uit naar deze collega’s en de plek.

Qua inhoud en aanpak van de begeleiding verander ik niet zoveel. Dat doe ik nog steeds vanuit mijn hart en met heel veel plezier. Niet alles hoeft op de schop immers.

Esther